Wie in Amsterdam op zoek gaat naar afleiding zal daar geen gebrek aan vinden. De activiteiten zijn divers en toegespitst op een publiek dat bestaat uit alle lagen van de samenleving. Toch zijn er activiteiten te vinden die uitschieten boven de rest en je dus liever niet overslaat:

  • Een wandeling langs De Wallen: deze zijn wereldberoemd en lopen dagelijks duizenden belangstellenden langs de vele “etalages” om er al het vrouwelijk schoon te bewonderen.
  • Het Leidse plein: gezelliger dan hier wordt het maar op weinig andere plekken in Amsterdam en komt dit door het groot aantal gezellige restaurants en terrassen. Tal van straatartiesten voeren er ook hun optredens op. Ook de nabijheid van de Stadsschouwburg en tal van theaters zoals De Balie verhogen de sfeer.
  • Een rondvaart door de grachten: wie heeft nou niet gehoord van de beroemde grachten die de stad weleens overeenkomsten met Venetie laat vertonen. tal van touroperators bieden uitgebreidde rondleidingen aan en is het zelfs mogelijk om een boot te hureen om de grachten zelf te verkennen.

Naast deze top activiteiten valt er nog een heleboel te doen zoals eenn kijkje nemen in de vele winkelcentra, het Rijksmuseum en zullen de kinderen zich prima vermaken in het Vondelpark. Als volwassene kan bij Escortservice Amsterdam by Eleve ook de nodige afleiding worden gevonden.